Logg Inn

Gratis norskopplæring for fagarbeidere på arbeidsplassen

Gratis norskopplæring for fagarbeidere på arbeidsplassen

I et raskt skiftende arbeidsmarked er kompetanseheving mer enn bare en trend; det er en nødvendighet. Alfaskolen, en ledende leverandør av norskkurs, er stolte av å kunne delta i KompetansePluss Arbeid-programmet for 2024. Dette statlig finansierte initiativet er designet for å forbedre grunnleggende ferdigheter hos voksne i arbeidslivet, spesielt de med lav formell utdanning. I denne omfattende guiden vil vi utforske de ulike aspektene ved 2024-programmet og hvordan Alfaskolen kan gjøre dette initiativet gunstig for både arbeidsgivere og ansatte.

Hva er KompetansePluss Arbeid?

KompetansePluss Arbeid er et initiativ fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) som har som mål å forbedre grunnleggende ferdigheter hos ansatte i lesing, skriving, regning og digital kompetanse. Programmet retter seg spesielt mot voksne med lav formell utdanning og tilbyr en rekke moduler å velge mellom. Små og mellomstore bedrifter prioriteres av HK-dir. Alfaskolen spesialiserer seg på å tilby skreddersydde norskkurs av høy kvalitet som en del av dette initiativet.

Fordeler for arbeidsgivere

 • Grunnleggende kompetanseheving: Våre kurs for 2024 er designet for å dekke alle behov, slik at dine ansatte får en allsidig ferdighetspakke som er direkte relevant for deres roller.
 • Fleksibelt og inkluderende: Programmet har som mål å dekke alle regioner og et bredt spekter av bransjer, noe som gjør det til et allsidig valg for ulike bedrifter.
 • Budsjettvennlig oppgradering: Takket være statlig finansiering kan du heve teamets ferdigheter uten ekstra kostnad!
 • Skreddersydd opplæring: Alfaskolen tilbyr tilpassede kurs basert på de spesifikke behovene til din organisasjon, noe som sikrer maksimal effekt.
 • Ansattes lojalitet: Investering i teamets ferdigheter gjør dem ikke bare mer effektive, men øker også jobbtilfredsheten. Og vi vet alle at fornøyde ansatte har mindre sannsynlighet for å forlate bedriften, noe som reduserer turnover og rekrutteringskostnader.

Fordeler for ansatte

 • Skreddersydd opplæring: 2024-utgaven handler om å sikre at kursene du tar er direkte relevante for jobben din. Det betyr at du vil lære ferdigheter du faktisk kan bruke på jobben med en gang.
 • Personlige opplæringsplaner: Før du i det hele tatt begynner, vil vi vurdere hva du virkelig trenger å fokusere på. Dette sikrer at opplæringen er tilpasset akkurat deg, noe som gjør læringsopplevelsen enda mer effektiv.
 • Karriereboost: Å fullføre dette programmet gjør deg ikke bare bedre i din nåværende jobb; det åpner også dører for nye jobbmuligheter og kan til og med fremskynde deg til forfremmelser.
 • Bygg selvtillit: Dette handler ikke bare om arbeid; det handler om deg. De nye ferdighetene dine vil styrke din selvtillit og bidra positivt til din generelle trivsel i Norge.
 • Oppnå arbeidslivsbalanse: Når du blir mer dyktig og effektiv på jobb, vil du finne det lettere å balansere ditt profesjonelle og personlige liv. Og ikke minst: du kan bruke dine nye norske ferdigheter med dine norske venner og kolleger, servitør, tannlege, lege og så videre!

Vil du vite mer om fordelene med formell norsk språkopplæring? Les om Norskprøven her!

Alfaskolens gratis norskkurs

Alfaskolen har en rik historie med å tilby spesialisert norsk språkopplæring skreddersydd for å møte de unike behovene til expats og arbeidsinnvandrere. Som en del av KompetansePluss Arbeid-programmet tilbyr vi gratis norskkurs som går utover grunnleggende språkferdigheter, med fokus på arbeidsplasskommunikasjon og kulturelle nyanser. Våre kurs er designet for å hjelpe ikke-morsmålsbrukere å integrere seg mer effektivt i det norske arbeidsmiljøet, noe som forbedrer både individuell ytelse og generelt team-samarbeid. Denne spesialiserte tilnærmingen passer sømløst med programmets mål om å løfte den voksne arbeidsstyrken gjennom språkopplæring.

Enten du eller dine ansatte er nybegynnere eller avanserte brukere av norsk, kan Alfaskolen finne riktig kurs og lærer for å forbedre ferdigheter i kommunikasjon og forståelse.

Skreddersydd for din bedrift og bransje

KompetansePluss Arbeid-programmet tilbyr en rekke moduler, hver med fokus på en spesifikk ferdighet. Her er noen eksempler:

 • Lesing/Skriving: opptil 150 timer
 • Regning: opptil 80 timer
 • Digitale ferdigheter: opptil 50 timer
 • Muntlige ferdigheter: opptil 50 timer
 • Norsk eller samisk: opptil 150 timer

Sammen med Alfaskolen kan bedrifter kombinere disse modulene for å imøtekomme behovene til de ansatte og selskapet. Alfaskolen tilbyr allerede en rekke spesialiserte kurs fokusert på grammatikk, samtale eller eksamensforberedelse.

Finansielle aspekter

Finansieringen er basert på en sats på NOK 1 500 per time, som skal dekke alle kostnader knyttet til opplæringen, som forberedelse, undervisning og evaluering. Dette gjør det til en kostnadseffektiv løsning for bedrifter som ønsker å investere i ansattes utvikling. Opplæringen skal holdes i arbeidstiden, for å sikre at alle deltakere vil kunne delta på kurset.

Slik samarbeider du med Alfaskolen

For å høre mer om programmet og hvordan et potensielt samarbeid kan se ut, kan arbeidsgivere ta kontakt med Alfaskolen for en konsultasjon. Vi vil skreddersy et program som møter dine spesifikke behov, og sikrer at du får mest mulig ut av KompetansePluss Arbeid 2024-initiativet.

Søknaden til HK-dir vil bli sendt inn av Alfaskolen, som leverandør, og selskapet, som mottaker. Send en e-post til info@alfaskolen.no eller fyll ut skjemaet nedenfor for å høre fra Alfaskolens konsulenter.

Avslutning

Alfaskolens samarbeid med KompetansePluss Arbeid tilbyr en omfattende løsning for arbeidsgivere som ønsker å oppgradere sin arbeidsstyrke og for ansatte som ønsker å sikre sine karriereveier. Med statlig finansiering, fokus på essensielle ferdigheter og Alfaskolens ekspertise i norsk språkopplæring, er dette en mulighet du ikke vil gå glipp av!

  Nøkkelord

  Alfaskolen, KompetansePluss Arbeid, Gratis Norskopplæring, Ansattes utvikling, Ferdighetsforbedring, Arbeidsstyrkeproduktivitet, Karrierevekst, Ansattes lojalitet

  Tags:
  Login