Logg Inn

Samtale og skriving på norsk

Samtale og skriving på norsk

Forbered deg på flytende forståelse

Folk klarer nesten ikke å slutte å snakke på (eller om) norskkurset vårt på mellomnivå i Oslo. Kurset vårt er ideelt for deg som er klar for å delta i nærmest flytende samtaler på norsk.

Norskkurset vårt på mellomnivå er det ideelle supplementet for alle som allerede har grunnleggende norskkunnskaper, tilsvarende A2-nivå. På kurset vårt vil du raskt kunne lære deg nytt vokabular så det sitter.

B1-mellomnivå integrerer de nyeste og innovative undervisningsteknikkene våre med verdifull hjelp fra ekspertlærerne våre, som har utformet leksjonene som korte og intense læringsøkter. Hver leksjon undervises på norsk, og med visuell støtte som er logisk integrert i konteksten, noe som skaper et perfekt læringsmiljø for norsk på mellomnivå.

B1-mellomnivåkursene våre er for de som ønsker å snakke og skrive på norsk med selvsikkerhet. Det er perfekt for de som vil ha et ordforråd og en grammatikk som trengs for å snakke og lese flytende på norsk.

Starting from 3960 NOK

I løpet av kurset dekker lærerne våre følgende temaer: samtale på norsk, uttale, skriving, grammatikkregler, ordforråd, konversasjons- og kommunikasjonsferdigheter i norsk. Den interaktive smarttavla hjelper de som lærer best visuelt, og denne metoden akselererer læringstempoet, forståelsen av muntlig norsk, og flyten i ens egen norsk.

I løpet av de velstrukturerte og engasjerende norsktimene, vil du få:

  • finjustert ordforrådet, flyten og diskusjonsferdighetene dine
  • befestet alle de tillærte grammatiske strukturene på en kombinert og organisert måte
  • brukt dagens media, som nyheter, filmer, podcaster, musikk m.m., for å utvikle forståelsen din av språket på en trygg og naturlig måte
  • daglige hjemmelekser som hjelper deg å befeste temaene dere har omhandlet i timene
  • erfarne og profesjonelle lærere med norsk som morsmål, eller tilnærmet morsmålsnivå i norsk
  • et trygt og vennlig miljø rundt deg
  • personlige tilbakemeldinger for hvert skritt i læringsprosessen din
  • et kursbevis som er gyldig for søknad om permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap i Norge

Velg det som passer deg best

Alfaskolen er en offisielt godkjent undervisningstilbyder. Timer som du har gjennomført på norskkursene våre er godkjent av UDI for søknader om permanent oppholdstillatelse.

Dette kurset er utformet for innlærere som har fullført nybegynnerkurs fra A0-A2, i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk. Dersom du ønsker å bli med på dette kurset uten å ha fullført nivå A2, kan du ta Plasseringstesten vår i norsk, som hjelper deg å finne ut hvilket nivå du er på.

Velg det som passer best for dine interesser, behov og timeplan. Du kan komme på oppmøter én gang i uka (bare på lørdager, 6 undervisningstimer per økt), to ganger i uka (3 undervisningstimer per økt for klasseromsbaserte kurs, og 2 undervisningstimer for norskkurs på nett, (mandag/onsdag ELLER tirsdag/torsdag), eller fire ganger i uka (mandag-torsdag). En undervisningstime varer i 45 minutter.

Du kan velge å komme på kurs på skolen vår i Oslo eller via Zoom. Autoriserte, erfarne lærere med norsk som morsmål, eller tilnærmet morsmålsnivå, for private- eller gruppetimer. Alle prisene våre er i NOK.

Dette er vår beste avtale for mellomtrinnet i norsk ved Alfaskolen. Du vil få arbeidskunnskap om norsk grammatikk og fortsette å fokusere på uttale og aktiv bruk av norsk.

Med dette kurset vil du fullføre B1.1 og B1.2 på B1 nivå.

Dette er et kurs som er utarbeidet for innlærere som har fullført kurs på nivå A1-A2, i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk. Du vil tilegne deg praktisk kunnskap om norsk grammatikk, og fortsette å fokusere på uttale og aktiv bruk av norsk.

Dette andre kurset på mellomnivå bygger på B1.1-norskkurset, og er perfekt for deg som ønsker å utvide ordforrådet ditt, og å lære idiomatiske uttrykk og varierte måter å uttrykke seg på, i ulike kontekster.

Med dette kurset vil du fullføre B1.3 og B1.4 på B1 nivå.

Dette tredje kurset på mellomnivå bygger på B1.2-norskkurset. Kurset er for deg som ønsker å forstå muntlige fremlegginger som angår hverdagsligsliv og dagsaktuelle temaer, og å lære deg å forstå hovedbudskapet i radio- og tv-sendinger.

Dersom du oppfyller kravene, kan du nå søke om gratis norskopplæring på Alfaskolen! På vegne av det norske Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), tilbyr Alfaskolen nå 80 timers gratis norskopplæring for nivå B1. Finn ut mer.

Planlegger du å ta Norskprøve A2-B1? Dette kurset er for deg som ønsker å forberede deg til en offentlig norskeksamen, eller deg som føler behov for repetisjon av materialet som dekkes på nivåene A2 og B1, og som ønsker å forberede deg til neste nivå i Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR). Ideelt sett bør du ha fullført standard- eller intensivt kurs på B1-nivå før du tar dette kurset. Finn ut mer;

Forberedelseskurset vårt for samfunnskunnskapsprøven er tiltenkt deg som planlegger å ta samfunnskunnskapsprøven i norsk i regi av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Grunnet krav om høyere nivå for å ta samfunnskunnskapsprøven, anbefaler vi at alle deltakere har fullført kurs som tilsvarer å ha oppnådd nivå B1. Finn ut mer.

Bli med på de praktiske timene våre for å forbedre konversasjonsferdighetene og grammatikken i hverdagslige samtaler. Dette konversasjonskurset er spesielt nyttig for deg som ønsker å bli tryggere på deg selv når du snakker norsk. Finn ut mer.

Grammatikk B1 forbedrer bruken din av norsk grammatikk i hverdagssituasjoner. Du må kunne snakke norsk bra, og være minst på nivå B1 i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR). Finn ut mer.

Kursmateriale

Klasseromsbaserte B1 kurs bruker tekstboken og arbeidsboken Stein på Stein (2021). Disse kan kjøpes i resepsjonen hos Alfaskolen før din første time.
Tilgang til en digital nettressurs er inkludert i online kurs og sendes før din første time.

Kursbevis

Når du er ferdig med mellomnivået B1, og du har deltatt på minst 80% av kursets innhold, vil du motta et offisielt digitalt kursbevis. Beviset er gyldig ved søknad om permanent oppholdstillatelse og statsborgeskap i Norge.

Offentlige høytidsdager

Oppmøter som etter vanlig timeplan faller på en offentlig norsk høytidsdag, vil bli utsatt til neste kursdag, med mindre noe annet er avtalt.

Desember 25. – Januar 1.Juleferie 2023/2024
Mars 28. – April 1.Påskeferie, skolen er stengt 25.03-01.04
Mai 1.Arbeidernes dag
Mai 9.Kristi Himmelfartsdag
Mai 17.Norges nasjonaldag
Mai 20.2. Pinsedag
Desember 21. – Januar 5.Juleferie 2024/2025
Login