Logg Inn

Samtale og skriving på norsk

Samtale og skriving på norsk

Forbered deg på flytende forståelse

Folk klarer nesten ikke å slutte å snakke på (eller om) norskkurset vårt på mellomnivå i Oslo. Kurset vårt er ideelt for deg som er klar for å delta i nærmest flytende samtaler på norsk.

Norskkurset vårt på mellomnivå er den perfekte fortsettelsen for alle som allerede har grunnleggende norskkunnskaper, tilsvarende A2-nivå. På kurset vårt vil du raskt kunne lære deg nytt vokabular så det sitter.

B1-mellomnivå integrerer de nyeste og innovative undervisningsteknikkene våre med verdifull hjelp fra ekspertlærerne våre, som har utformet leksjonene som korte og intense læringsøkter. Hver leksjon undervises på norsk, og med visuell støtte som er logisk integrert i konteksten, noe som skaper et perfekt læringsmiljø for norsk på mellomnivå.

B1-mellomnivåkursene våre er for de som ønsker å snakke og skrive på norsk med selvsikkerhet. Det er perfekt for de som vil ha et ordforråd og en grammatikk som trengs for å snakke og lese flytende på norsk.

Starting from 3960 NOK

På dette B1-kurset vil du få:

 • finjustert ordforrådet, flyten og diskusjonsferdighetene dine
 • forsterket alle de tillærte grammatiske strukturene på en kombinert og organisert måte
 • brukt dagens media, som nyheter, filmer, podcaster, musikk m.m., for å utvikle forståelsen din av språket på en trygg og naturlig måte
 • daglige hjemmelekser som hjelper deg å befeste temaene dere har lært om i timene
 • erfarne og profesjonelle lærere med norsk som morsmål, eller tilnærmet morsmålsnivå i norsk
 • et trygt og vennlig læringsmiljø
 • personlige tilbakemeldinger for hvert skritt i læringsprosessen din
 • et kursbevis som er gyldig for søknad om permanent oppholdstillatelse og statsborgerskap i Norge

Dette kurset er utformet for innlærere som har fullført nybegynnerkurs fra A0-A2, i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk. Dersom du ønsker å bli med på dette kurset uten å ha fullført nivå A2, kan du ta Plasseringstesten vår i norsk, som hjelper deg å finne ut hvilket nivå du er på.

Velg det som passer deg best

Velg mellom klasseromsbaserte eller online-kurs. Du kan tilpasse kurset etter dine interesser, behov og timeplan:

 • Én gang i uka: Kun lørdager, 6 undervisningstimer per økt.
 • To ganger i uka: Mandag/onsdag eller tirsdag/torsdag, 3 undervisningstimer per økt.
 • Fire ganger i uka: Mandag til torsdag, 3 undervisningstimer per økt.

Vi tilbyr autoriserte og erfarne lærere for både private- og gruppetimer. Alle prisene er i NOK.

Dette er vår beste avtale for mellomtrinnet i norsk ved Alfaskolen. Du vil få arbeidskunnskap om norsk grammatikk og fortsette å fokusere på uttale og aktiv bruk av norsk.

Med dette kurset vil du fullføre B1.1 og B1.2 på B1 nivå.

Dette er et kurs som er utarbeidet for innlærere som har fullført kurs på nivå A1-A2, i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk. Du vil tilegne deg praktisk kunnskap om norsk grammatikk, og fortsette å fokusere på uttale og aktiv bruk av norsk.

Dette andre kurset på mellomnivå bygger på B1.1-norskkurset, og er perfekt for deg som ønsker å utvide ordforrådet ditt, og å lære idiomatiske uttrykk og varierte måter å uttrykke seg på, i ulike kontekster.

Med dette kurset vil du fullføre B1.3 og B1.4 på B1 nivå.

Dette tredje kurset på mellomnivå bygger på B1.2-norskkurset. Kurset er for deg som ønsker å forstå muntlige fremlegginger som angår hverdagsligsliv og dagsaktuelle temaer, og å lære deg å forstå hovedbudskapet i radio- og tv-sendinger.

Planlegger du å ta Norskprøve A2-B1? Dette kurset er for deg som ønsker å forberede deg til en offentlig norskeksamen, eller deg som føler behov for repetisjon av materialet som dekkes på nivåene A2 og B1, og som ønsker å forberede deg til neste nivå i Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR). Ideelt sett bør du ha fullført standard- eller intensivt kurs på B1-nivå før du tar dette kurset. Finn ut mer;

Bli med på de praktiske timene våre for å forbedre konversasjonsferdighetene og grammatikken i hverdagslige samtaler. Dette konversasjonskurset er spesielt nyttig for deg som ønsker å bli tryggere på deg selv når du snakker norsk. Finn ut mer.

Grammatikk B1 forbedrer bruken din av norsk grammatikk i hverdagssituasjoner. Du må kunne snakke norsk bra, og være minst på nivå B1 i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR). Finn ut mer.

Kursmateriale

Klasseromsbaserte B1 kurs bruker tekstboken og arbeidsboken Stein på Stein (2021). Disse kan kjøpes i resepsjonen hos Alfaskolen før din første time.
Tilgang til en digital nettressurs er inkludert i online kurs og sendes før din første time.

Kursbevis

Når du er ferdig med mellomnivået B1, og du har deltatt på minst 80% av kursets innhold, vil du motta et offisielt digitalt kursbevis. Beviset er gyldig ved søknad om permanent oppholdstillatelse og statsborgeskap i Norge.

Offentlige høytidsdager

Oppmøter som etter vanlig timeplan faller på en offentlig norsk høytidsdag, vil bli utsatt til neste kursdag, med mindre noe annet er avtalt.

Desember 25. – Januar 1.Juleferie 2023/2024
Mars 28. – April 1.Påskeferie, skolen er stengt 25.03-01.04
Mai 1.Arbeidernes dag
Mai 9.Kristi Himmelfartsdag
Mai 17.Norges nasjonaldag
Mai 20.2. Pinsedag
Desember 21. – Januar 5.Juleferie 2024/2025
Login