Logg Inn

Befest og styrk norskferdighetene dine innen lytting, snakking, lesing og skriving

Befest og styrk norskferdighetene dine innen lytting, snakking, lesing og skriving

Kommuniser spontant

Norskkurset vårt på høyere mellomnivå er utformet for å gi innlærere lese-, skrive-, lytte- og samtaleferdigheter som kreves for kommunikasjon på høyere mellomnivå.

Kurset vårt er den ideelle fortsettelsen for alle som kan forstå hovedpoengene i klar standard tale om kjente temaer som vi møter i hverdagen (arbeid, skole, fritid, osv.).

B2-kurset vårt for høyere mellomnivå vil forbedre samtaleferdighetene og den språklige bevisstheten din i norsk. Du vil kunne forstå hovedinnholdet i komplekse tekster om både konkrete og abstrakte temaer, og om yrkesfaglige diskusjoner innen ditt eget yrke/fagområde.

B2-kurset på høyere mellomnivå er for deg som ønsker å styrke norskferdighetene dine innen lytting, samtale og skriving. Det er perfekt for deg som ønsker friheten til å kunne utføre de fleste gjøremål som innebærer bruk av norsk.

Starting from 3960 NOK

Det at du er på B2-nivå i norsk, betyr at du:

  • kan presentere temaer relatert til ditt eget dagligliv, men også om politikk, omgivelser og media
  • kan gi instruksjoner og meldinger, og forstå flere norske dialekter
  • kan kritisk evaluere tekster, og benytte ulike læringsstrategier som trengs
  • skriver tekster i ulike sjangre, som referat, sammendrag og argumenterende tekster
  • oppnår en flyt og spontanitet som gjør alminnelig kommunikasjon med morsmålsbrukere mulig og bekvem, for begge parter
  • kan skrive klare, detaljerte tekster om et bredt spekter av temaer, og forklare ditt synspunkt om temaer, samt oppgi fordeler og ulemper ved ulike alternativer
  • er kapabel til å takle alle vanlige språksituasjoner i Norge, og med selvsikkerhet

Velg det som passer deg best

Alfaskolen er en offisielt godkjent undervisningstilbyder. Timer som du har gjennomført på norskkursene våre er godkjent av UDI for søknader om permanent oppholdstillatelse.

Dette kurset er utformet for innlærere som har fullført mellomnivåkurs B1, i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk. Dersom du ønsker å bli med på dette kurset uten å ha fullført nivå B1, kan du ta Plasseringstesten vår i norsk, som hjelper deg å finne ut hvilket nivå du er på.

Velg det som passer best for dine interesser, behov og timeplan. Du kan komme på oppmøter én gang i uka (bare på lørdager, 6 undervisningstimer per økt), to ganger i uka (3 undervisningstimer per økt for klasseromsbaserte kurs, og 2 undervisningstimer for norskkurs på nett, (mandag/onsdag ELLER tirsdag/torsdag), eller fire ganger i uka (mandag-torsdag). En undervisningstime varer i 45 minutter.

Du kan velge å komme på kurs på skolen vår i Oslo eller via Zoom. Autoriserte, erfarne lærere med norsk som morsmål, eller tilnærmet morsmålsnivå, for private- eller gruppetimer. Alle prisene våre er i NOK.

Dette er vår beste avtale for videregående norsk ved Alfaskolen. Du vil bli enda bedre i norsk grammatikk og fortsette å fokusere på uttale og aktiv bruk av norsk.

Med dette kurset vil du fullføre B2.1 og B2.2 på B2 nivå.

Dette er det første norskkurset på høyere mellomnivå ved Alfaskolen. Etter endt kurs vil du kunne snakke mer flytende og være mer variert i uttrykksmåten din.

Dette er det andre norskkurset på høyere mellomnivå ved Alfaskolen. Du vil etter endt kurs kunne delta på møter og i diskusjoner med selvtillit, og kunne argumentere for meningene dine, samt kunne bruke passende norsk språk i sensitive sosiale situasjoner.

Med dette kurset vil du fullføre B2.3 og B2.4 på B2 nivå.

Dette er det tredje norskkurset på høyere mellomnivå ved Alfaskolen. Etter endt kurs vil du kunne kritisk evaluere tekster og benytte deg av ulike læringsstrategier.

Dette er det fjerde og siste norskkurset på høyere mellomnivå ved Alfaskolen. Ved kursets slutt vil du kunne kommunisere effektivt med ulike publikum og innen et bredt spekter av kjente og nye temaer i møte med personlige, akademiske eller yrkesmessige krav, inkludert mange som forutsetter erfaring innen offentlig tale og kritisk lytting.

Dersom du oppfyller kravene, kan du nå søke om gratis norskopplæring på Alfaskolen! På vegne av det norske Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), tilbyr Alfaskolen nå 80 timers gratis norskopplæring for nivå B2. Finn ut mer.

Planlegger du å ta Norskprøve B1-B2? Dette kurset er for deg som ønsker å oppfriske grammatikken og ordforrådet ditt på nivå B1-B2. Ideelt sett bør du ha fullført standard- eller intensivt kurs på B2.1, B2.2 og B2.3-nivå eller tilsvarende før du tar dette kurset. Finn ut mer.

Diskuter aktuelle, praktiske temaer, og forbedre konversasjonsferdighetene, uttalen og selvtilliten ved å snakke korrekt norsk både privat og på jobb. Finpuss de muntlige norskferdighetene dine. Finn ut mer.

Grammatikk B2 forbedrer bruken din av norsk grammatikk i hverdagssituasjoner. Du må kunne snakke norsk bra, og være minst på nivå B2 i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR). Finn ut mer.

Dette kurset er perfekt for deg som ønsker å ta Bergenstesteksamenen (Test i norsk – høyere nivå) på de avanserte nivåene B2-C1. Finn ut mer.

Kursmateriale

Klasseromsbaserte B2 kurs bruker tekstboken og arbeidsboken God i norsk 3. Disse kan kjøpes i resepsjonen hos Alfaskolen før din første time.
Tilgang til en digital nettressurs er inkludert i online kurs og sendes før din første time.

Kursbevis

Når du er ferdig med det høyere mellomnivået B2, og du har deltatt på minst 80% av kursets innhold, vil du motta et offisielt digitalt kursbevis. Beviset er gyldig ved søknad om permanent oppholdstillatelse og statsborgeskap i Norge.

Offentlige høytidsdager

Oppmøter som etter vanlig timeplan faller på en offentlig norsk høytidsdag, vil istedenfor bli avholdt på en fredag.

Desember 25. – Januar 1.Juleferie 2023/2024
Mars 28. – April 1.Påskeferie, skolen er stengt 25.03-01.04
Mai 1.Arbeidernes dag
Mai 9.Kristi Himmelfartsdag
Mai 17.Norges nasjonaldag
Mai 20.2. Pinsedag
Desember 21. – Januar 5.Juleferie 2024/2025
Login